Zo ontsnap je uit een Escaperoom 5 Tips

Terug naar overzicht

5 tips die ervoor zorgen dat jij ontsnapt uit een escape room

Ben jij er klaar voor? Om samen, onder tijdsdruk, in een spannende setting te gaan ontsnappen? Een escape room spelen is een ontzettend gave activiteit! Helemaal als je weet te ontsnappen. Hoe je dat aanpakt? Wij delen 5 tips met je die ervoor zorgen dat de kans groot is dat jij daadwerkelijk weet te ontsnappen!
  1. Kies een sterk team. En dan gaat het niet om spierballen 😉 De ideale groepsgrootte om succesvol te kunnen ontsnappen bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Hoe vaker je samen escape rooms zal spelen, hoe beter je op elkaar ingespeeld raakt. Kwaliteiten die goed van pas komen? Rustig kunnen blijven in stressvolle situaties, hoofdrekenen, logisch nadenken en samenwerken.

  2. Ga systematisch te werk. Loop een kamer door van links naar rechts en van boven naar beneden. Verdeel eventueel de taken zodat je zeker weet dat je geen aanwijzing mist.

  3. Denk eerst, overleg later. Zodra je een puzzel gevonden hebt en iedereen begint door elkaar oplossingen te roepen, wordt het een chaos. Dus onze tip; probeer eerst zelf in stilte een oplossing te vinden en geef iedereen de kans om rustig na te denken. Dan komt de oplossing vaak sneller dan je denkt!

  4. Denk niet te moeilijk. Lees de opdrachten echt. Woord voor woord. Wat wordt er gevraagd? En kijk vervolgens of je dit letterlijk uit kunt voeren. Dan ben je vaak al een heel eind op weg!

  5. Vraag om hulp. Zowel binnen je team als aan de Game Master. Wanneer je echt vastloopt kan dat heel veel tijd kosten. Dus heb je nagedacht, overlegd maar kom je er niet uit? Gewoon vragen om hulp!

Wanneer je deze tips opvolgt kan het bijna niet anders dan dat je weet te ontsnappen uit elke escape room. Wil je je graag nog beter voorbereiden? Volg ons dan op Facebook en Instagram, daar delen we elke week raadsels om jouw brein voor te bereiden op elke escape.

Veel succes en vooral veel plezier bij het spelen van jouw volgende escape!